Jeanet Lycklema

Casemanager Onder Taakdelegatie

“Sporten is mijn uitlaatklep. Hardlopen of op de racefiets. Het hoeft niet snel, maar ik vind het wel fijn mezelf sportief uit te dagen.”

“In mijn rol als casemanager beleef ik soms van dichtbij dat werken niet voor iedereen rozengeur en maneschijn is. Toch geloof ik in de positieve effecten van aan het werk zijn. Want als je niet werkt, val je uiteindelijk buiten de maatschappij. Je wereldje wordt dan zo klein. Het is een harde waarheid en daarom zet ik mij in om zieke of arbeidsongeschikte mensen weer richting werk te bewegen. Werken geeft het gevoel van nuttig en waardevol zijn, het kan je uitdagen en positief prikkelen. Dat beleef ik in mijn eigen baan precies zo. Ik word blij van mooie gesprekken die ik voer en de rol die ik heb bij het ondersteunen van alle partijen in een periode van een ziekmelding. Samen zorgen dat er een oplossing komt, op wat voor manier dan ook, geeft mij energie.

Om zelf gezond aan het werk te blijven sport ik regelmatig. Fietsen en hardlopen zijn echt een uitlaatklep voor mij, de ultieme manier om mijn hoofd leeg te krijgen. Het hoeft niet snel, maar het is fijn mezelf uit te dagen en gedachtes als ‘dat lukt me niet’ te overwinnen. Het leven heeft me geleerd mezelf niet meer voorbij te lopen en te genieten van kleine dingen. Over lopen gesproken: ooit wil ik nog eens de grote marathon van New York lopen én een persoonlijk record vestigen! Al was het maar omdat ik nu ‘dat lukt me niet’ denk”.

Mijn berichten