Pesten op de werkvloer kan ook in uw organisatie voorkomen

Eén op de acht Nederlanders wordt gepest op de werkvloer meldt het CBS. Pesten op de werkvloer kan een oorzaak zijn van een stijgend verzuimpercentage.

Soms is het voor u, als werkgever, lastig voor te stellen dat er onder medewerkers, uw professionals, wordt gepest. Helaas kan dit in ieder bedrijf, groot of klein, voorkomen.

De werknemer kan het lastig vinden om dit met u bespreekbaar te maken. Een casemanager die onder taakdelegatie van een bedrijfsarts werkt kan hier wellicht uitkomst bieden.

Een casemanager van ZeneZ neemt op de derde of vierde dag na ziekmelding contact op met de zieke werknemer. Door deze korte termijn waarbinnen contact wordt opgenomen met de zieke werknemer, kan er ook binnen een korte termijn de juiste hulp ingezet worden wanneer er sprake is van pesten. Tevens wordt er in samenwerking met u, de bedrijfsarts, HR en uw leidinggevenden naar een oplossing gezocht om dit ook in de toekomst niet meer te laten gebeuren.

Bent u benieuwd wat ZeneZ voor uw organisatie kan betekenen? Kijk dan op www.zenez.nl of neem telefonisch contact met ons op 085 007 24 00.