Vaker ziek in de zorg of van de zorg?

Is het personeel in de zorg vaker ziek? Volgens dit artikel op nos.nl wel. Het verzuim stijgt, het is lastiger om personeel te vinden en als een medewerker uitvalt, dan verhoog je de druk bij een andere werknemer, die vervolgens misschien ook weer gaat uitvallen?!

Het geeft aan dat je goed moet proberen te begrijpen waar het verzuim vandaan komt. En juist dat proberen wij elke dag te doen. Er is niet één mogelijkheid om het verzuim naar beneden te brengen, net als dat het aanbieden van extra vakantiedagen niet DE oplossing is voor een personeelstekort. Er is meer voor nodig om te werken bij een werkgever, en dus ook om om het verzuimpercentage te verlagen.

Wij proberen dat altijd mee te geven aan onze opdrachtgevers; het heeft geen zin om alleen een bedrijfsarts in te huren om een stempel ‘wel of niet ziek’ te geven. Verzuim wordt door zeer veel factoren beïnvloed, ‘medisch’ is maar één oorzaak. Er zijn artikelen die spreken over 70% van het verzuim dat niet-medisch is. Wij maken voor u het onderscheid: wel of niet medisch. Tegelijkertijd ligt de kracht volgens ons op het voorkomen. Te beginnen met problemen bespreekbaar maken.

Meer weten? Zie onze aanpak als het gaat om verzuimbegeleiding.